Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Αστεία τέλος

Ακατανόητη η κίνηση του γενικού δ/ντη ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου να απαντήσει σε δημοσίευμα του press-gr σχετικά με την ύπαρξη ή μη ανασφάλιστων εργαζομένων στο κόμμα. Άσχετα με το αν κάποιος συμφωνεί η όχι με το είδος της δημοσιογραφίας ή «δημοσιογραφίας» των ανώνυμων blogs που δημοσιεύουν φήμες ή off the record πληροφορίες το μόνο σίγουρο είναι πως παραβιάζονται διάφορες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. Προφανώς, το να συμμετέχεις σε έναν τέτοιο διάλογο μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον ως αποδοχή, αν όχι και συνενοχή, σ’αυτή την παρανομία.

Οι «περισσότερο υποψιασμένοι» ξέρουμε ότι στο Διαδίκτυο δεν μπορεί να κρυφτεί κανένας, ακόμα και κάτω από την ομπρέλα της Google, στην οποία ανήκουν τα περισσότερα blogs. Είναι γνωστό πως η Αστυνομία έχει ξαμοληθεί εδώ και μήνες στο κατόπι διαφόρων blogs. Με κινήσεις που επιχειρούνται προσφάτως (θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε άλλη φορά αναλυτικά για αυτές) τα IP’s που δημιούργησαν το Press-gr θα εντοπιστούν. Μαζί με αυτών που ποστάρουν ακόμα και αυτών που σχολιάζουν. Και όσοι γνωρίζουν – το αρμόδιο τμήμα που θα αναλάβει τη διαλεύκανση δεν φημίζεται για τη λεπτότητά του- θα δούμε όμορφες εικόνες με δεκάδες συλλήψεις, κατασχέσεις υπολογιστών, κλάματα και μηνύσεις... πολλές μηνύσεις και αγωγές απ’ όσους έχουν διασυρθεί (δικαίως ή αδίκως) τα τελευταία δύο τρία χρόνια.

Από τους πρώτους που έθεσε επί τάπητος το πρόβλημα που θα προκύψει από την ανωνυμία στα blogs είναι ο Μάνος Ανδριωτάκης στο βιβλίο του «Blog: Ειδήσεις από το δικό σου δωμάτιο». Ο Μάνος ασχολήθηκε με το ίδιο θέμα και σε διάφορες ομιλίες του, όπως αυτή που είχε γίνει στον Ιανό με πρωτοβουλία των εκδόσεων Μαραθιά, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί από πολλούς φοβικός και διάφορα άλλα. Για να πω την αλήθεια, δεν συμφωνώ με άποψή του απόλυτα ωστόσο σε πολλά φαίνεται να δικαιώνεται. «Αυτορυθμιστείτε ή θα σας ρυθμίσουν» λέγαμε κάποτε. Τώρα είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: